Autentičnost – krivotvorine i kopije umjetnina

U Sveučilišnoj knjižnici će se u srijedu, 10. studenoga 2021. u  18 sati (dvorana izložbe Glagoljica, Dolac 1), povodom Dana hrvatskih knjižnica koji se obilježava 11. 11., održati drugo izlaganje u sklopu nacionalnog programa Godina čitanja.

Naslov izlaganja: Autentičnost – krivotvorine i kopije umjetnina, uz razgovor o knjizi Erma Hermenes, Tina Fiske: Art conservation and authenticities, materials, concept, context, Archetype.

Predavačica: konzervator – restaurator Maja Sučević Miklin, doc. mag. art.

Izlaganje je dio programa  RestaURAtori u knjižnicama, koji provode Udruga URA i Hrvatsko restauratorsko društvo. Edukacijom o zaštiti, očuvanju i obnovi umjetnina i starih predmeta građanima se nastoji približiti konzervatorsko-restauratorska djelatnost i podići svijest o trajnoj važnosti baštine.

U sklopu provedbe projekta građani imaju prilike vidjeti izložbu postera članova Hrvatskog restauratorskog društva i partnerskih strukovnih udruženja iz inozemstva.

Program se održava u organizaciji Hrvatskog restauratorskog društva i Udruge učenja, rada i aktivnog građanstva – URA i sufinanciran je sredstvima Ministarstva kulture i medija putem Poziva za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi RH u 2021. godini.

ULAZ SLOBODAN, UZ OBVEZNO PRIDRŽAVANJE PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA